Pretražite ||
info@elletravel.ba +387 35 258-098
Polazak: 20 lip. 2018 - 27 lip. 2018
Cijena: 415,00 KM

ISTANBUL 7 dana 4 noćenje sa doručkom
TERMINSKI POLAZAK: 20.06.2018.g.
CIJENA PROGRAMA: 415,00 KM

1.I 2.DAN SARAJEVO – ISTANBUL
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u popodnevnim satima CC 14:00,POLAZAK Tuzla 17:00 Vožnja kroz BIH, Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. Ulazak u Tursku u jutarnjim satima. Nastavaka putovanja do Istanbula. Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U pratnji vodiča obilazak Sultanahmeta (Kapaličaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aya Sofija i Topkapi dvorac – bez ulaznica. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN KRSTARENJE BOSFOROM – TOPKAPI DVORAC – TURSKO VEČE
Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom. U pratnji vodiča, lagana šetnja prema luci Eminonu, gdje ćemo usputno posjetit turbe Sultana Suleymana, zatim se ukrcati na privatnu brodicu i uživati u najljepšem pogledu na jedini grad koji se nalazi na dva kontinenta. Prilika da vidite znamenitosti poput: džamije Sulejmanija, Galata tornja, Dolmabahče dvorca, mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu, i još mnogo toga. U nastavku dana mogućnost za fakultativni posjetu dvorcu Topkapi gdje su bili smješteni Sultani Osmanskog carstva, državna administracija i Harem. To je idealnu priliku da obiđete kompleks gdje su sultani držali preko 300 konkubina. U palati se sada čuvaju dragocjenosti, eksponati kao što su pozlaćeno prijestolje, ogrtač poslanika Muhammeda a.s., kao i mnogi drugi predmeti doneseni iz država i pokrajina pod Osmanskom imperijom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Tursko veče, gdje ćete uživati u obilatoj turskoj kuhinji, folkloru, animacijskom programu i trbušnim plesačicama. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN VIDIKOVAC ČAMLIDŽA – MUZEJ PANORAMA 1453 – MUZEJ MINIATURK – EYUP
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet, koji započinjemo posjetom Vidikovcu Čamlidža, odakle ćete vidjeti nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta, gradu o kojem su maštali mnogi vladari, te dva već sada spomenika Bosfora (Bosforski most i Most Sultana Mehmeda Fatiha). Izvrsna prilika za odmor na Azijskom kontinentu uz turski čaj i kumpir. Nakon čega slijedi posjeta muzeju Panorama 1453. U muzeju je predstavljen jedan segment Bitke za Istanbul/Konstantinopolj 29. maja 1453. U prostoru između slike i posjetilaca su i neki predmeti iz bitke. Slika je toliko stvarna da na zvaničnom web-sajtu kažu da prilikom ulaska čovjek bude u šoku od 10 sekundi jer ne može da nađe referentne tačke za prostor. Zatim slijedi posjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Sadrži 105 modela od kojih 45 struktura iz Istanbula, 45 su iz Anadolije, a 15 građevina, među kojima i jedna od naših su iz doba Osmanske imperije, a koja se nalaze van Turske. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN PRINČEVSKA OSTRVA
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Prinčevskim ostrvima. Vožnja redovnom brodicom do ostrva koja su udaljena cca 1h i 15min od Istanbula. Po dolasku slobodno vrijeme za vožnju fijakerima, ili pak biciklima, gdje individualno možete istraživati jedno od najvećih ostrva – Buyukada. Uživanje u waffleu, sladoledu i ostalim turskim specijalitetima. Povratak u Istanbul. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.I 7.DAN ISTANBUL / EDIRNE / SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak džamije Selimiya. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping čaršijom. Nastavak putovanja prema BIH u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Kraj programa.

U cijenu programa je uključeno:
Prijevoz modernim turističkim autobusima (TV, klima, audio-dvd);
Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
Posjetu Edirnama;
Loko tour Sultanahmet u pratnji vodiča;
Organizaciju putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:
Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
Fakultativne izlete i ulaznice;
KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR; TOPKAPI DVORAC – 20,00 EUR; TURSKO VEČE – 35,00 EUR; CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR; PRINČEVSKA OSTRVA – 15,00 EUR;
Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%;
Individualni troškovi;